Stefanie en Thijs zijn allebei horecatijgers pur sang, ze werkten beiden tijdens hun studie al in de horeca. Stefanie ging na haar studie weliswaar op een kantoor aan de slag, maar bleef daarnaast altijd in restaurants werken. Thijs was parttime afwashulp in een keuken, toen hij er in het diepe werd gegooid en al snel voor 150 man stond te koken. Hij ging uiteindelijk fulltime als kok aan de slag en toen hij bij café Binnen Buiten in de keuken werkte, leerde hij Stefanie kennen. Al snel werkte zij daar ook en die samenwerking beviel zo goed, dat ze in 2009 besloten samen een restaurant te starten. Het pand in de Saenredamstraat viel in de smaak en daarna ging het snel. Gelukkig wilden kennissen en vrienden graag bij ze werken en na de nodige verbouwingen was restaurant SenT een feit. Stefanie vertelt: “We hebben altijd geluk gehad met leuk personeel. Heel belangrijk, want zij maken bij ons namelijk echt deel uit van de familie.”’ Ze geniet ervan met dit hechte team samen te werken.
SenT
Restaurant SenT vormt ‘de echte Franse keuken in het hart van de Pijp’ en de gerechten die Thijs uit ‘the big green egg’ tovert, zijn vermaard: heerlijk mals, met een subtiele rook-smaak.
In het restaurant komen veel locals, maar ook veel toeristen en die hebben één ding gemeen: ze voelen zich allemaal thuis in de gezellige, huiselijke sfeer waarin ze door Stefanie en haar medewerkers worden ontvangen. Stefanie is trots op Amsterdam als toeristen vertellen hoe geweldig en mooi ze de stad vinden. Zelf houdt ze het meest van de stad als ze op zondagochtend over de grachten fietst.
Thijs weet als geboren en getogen Amsterdammer met 25 jaar ervaring in de horeca alles over goede prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn veel eettentjes waar je lekker en leuk kan eten en die concurrentie legt op een positieve manier de lat hoog. Ze halen er allebei dan ook veel inspiratie uit om bij andere restaurants te gaan eten. Daarnaast kijkt Thijs graag naar hoe andere chefs koken en leest hij graag kookboeken. Hij kan in de keuken zijn creativiteit goed kwijt, maar zegt ook: “Creatief zijn is belangrijk, maar het komt niet vanzelf. Koken bestaat ook uit interesse voor het vak, veel proberen en er heel veel energie erin stoppen.”
Lovende recensies
Het restaurant loopt de laatste jaren als een trein. Door vast te houden aan kwaliteit kregen ze een vaste klantenkring en zitten ze dankzij de lovende recensies op Tripadvisor regelmatig helemaal vol.
Thijs voelt ondanks dat succes en het feit dat hij zeven jaar restauranteigenaar is, vaak toch nog spanning als hij weet dat het een drukke avond gaat worden. Die “gezonde wedstijdspanning” hoort erbij en zal hij waarschijnlijk nooit helemaal kwijtraken.
Stefanie en Thijs krijgen er energie van als alles soepel loopt en gaat zoals zij het voor ogen hadden. Bij Thijs in de keuken geldt dat bijvoorbeeld als de nieuwe kok na een korte inwerkperiode gerechten zelfstandig meegeeft. Ook krijgt hij er nog steeds een kick van als gasten in het restaurant hem een compliment geven. Stefanie kan na een drukke avond echt trots zijn op zijn op wat ze hebben neergezet: “Ik krijg energie van een avond echt beuken met z’n allen, als het restaurant vol zit en het gaat zoals je wilt dat het gaat.”
Binnenkort gaan Steef en Thijs, samen met twee andere ondernemers, een nieuwe uitdaging aan, met een gloednieuw restaurant: Floreyn, vlakbij SenT. Dat is ontzettend spannend, maar vooral: ongelofelijk leuk!